سرکه سیب در دنیای پزشکی جایگزین برای پیشگیری و درمان بیماری های بی شماری تبلیغ می شود.
این ادعاها از نظر افراطی متفاوت هستند از افزایش کاهش وزن گرفته تا بهبود هضم و حتی کاهش خطر ابتلا به سرطان.
این مقاله به بررسی علم مرتبط با شایع ترین ادعاهای سلامت مرتبط با ACV می پردازد.
اطلاعات تغذیه ای
سرکه سیب از تخمیر سیب با مخمر برای تولید الکل ایجاد می شود. سپس این سیب تحت یک مرحله تخمیر بیشتر قرار می گیرد تا الکل را به اسید استیک تبدیل کند که یکی از اجزای کلیدی سرکه است.
سرکه سیب عمدتاً آب است، زیرا حاوی مقدار کمی چربی، کربوهیدرات یا پروتئین در یک بخش معمولی است.
حاوی مقدار کمی پتاسیم است، اما یک قاشق غذاخوری فقط حدود 8 تا 11 میلی گرم پتاسیم را تامین می کند که 0.2 تا 0.3 درصد از نیاز روزانه یک بزرگسال است.
سرکه سیب همچنین می تواند به طور طبیعی حاوی مقادیر کمی آنتی اکسیدان باشد.
سرکه معمولی حاوی حدود 4٪ اسید استیک است، در حالی که سرکه سیب معمولا حاوی 5-6٪ اسید استیک است.
بسیاری از مزایای سلامتی ادعا شده سرکه سیب اصل مربوط به اسید استیک است.
سرکه سیب پرس سرد ارگانیک که از نظر ظاهری کدر است حاوی تکههای خرد شده سیب به نام «مست» است. در دمنوش ماده ای به نام “مادر” سرکه وجود دارد که ترکیبی از مخمر و باکتری است.
بنابراین این نوع SCV در دسته مواد غذایی تخمیری قرار می گیرد که حاوی پروبیوتیک ها (باکتری های مفید) است.
با این حال، مشخص نیست که آیا این واقعاً بر سلامت ما تأثیر می گذارد یا خیر، زیرا ممکن است باکتری ها از هضم جان سالم به در ببرند و زنده به روده بروند.
کاهش وزن
یکی از رایج ترین ادعاها در مورد سرکه سیب این است که باعث کاهش وزن می شود.
مطالعات زیادی وجود ندارد که به طور خاص بر سرکه سیب و کاهش وزن تمرکز کنند.
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد سرکه به طور کلی ممکن است به کاهش وزن به دلیل تأثیر آن بر اشتها، عملکرد انسولین و متابولیسم کمک کند.
یک مطالعه کوچک در سال 2018 نشان داد که مصرف دو قاشق غذاخوری سرکه سیب همراه با کمبود 250 کیلوکالری در روز به مدت 12 هفته منجر به کاهش قابل توجه چربی احشایی (چربی که اندام های شکم ما را احاطه کرده است) و کاهش وزن متوسط 4 کیلوگرم در مقایسه با با کاهش وزن 2.3 کیلوگرمی در گروه کنترل (که کسری 250 کیلوکالری در روز را بدون مصرف سرکه سیب دنبال کردند).
به طور مشابه، مطالعه ای در سال 2009 نشان داد که مصرف سرکه معمولی همراه با غذا ممکن است اشتها را کاهش دهد و شرکت کنندگان 200 تا 275 کالری کمتر در وعده غذایی مصرف کردند.
با این حال، این مطالعه بررسی نکرد که آیا این بر وزن در طول زمان تأثیر می گذارد یا خیر.