با کشمش پلویی خشکپاک صبحانه مقوی برای کودکان خود درست کنید

کشمش کاشمری:
در کشور ما معروف ترین کشمش همان قلم سبز است که به عنوان میان وعده و در آجیل استفاده می شود. کشمش سبز حاصل خشک کردن دانه‌های انگور، طولانی

و کشیده با استفاده از گوگرد است.

مویز کشمش:

کشمش یا کشمش از انگور شاهی به دست می آید و نسبت به کشمش معمولی کوچکتر و رنگ تیره تری دارد و طعم تندتری دارد.

Maviz Raisnis

برای تولید کشمش صادراتی در ایران از چه روش هایی استفاده می شود؟

کشمش عمدتاً به دو روش عمومی سنتی و صنعتی تهیه می شود. در روش سنتی، دانه های انگور را در سینی های بزرگ قرار داده و در معرض نور مستقیم خورشید

قرار می دهند. اما لازم است بدانید که تهیه کشمش به روش سنتی کار ساده ای نیست و تهویه مطبوع مناسب نقش بسیار مهمی در این کار دارد.

شکل صنعتی شامل فرو بردن انگور در آب داغ یا استفاده از بخار گوگرد و سایر مواد برای تولید کشمش است. به دلیل کاراملی شدن شکر موجود در انگور، کشمش

هایی که به روش سنتی به دست می آیند معمولا رنگ تیره تری نسبت به انگور اصلی دارند. اما اگر از روش صنعتی تهیه کشمش استفاده شود، رنگ کشمش به

دلیل استفاده از گاز گوگرد، طلایی و خوش رنگ تر می شود.

کشمش در درمان سرطان موثر است!

تبدیل انگور به کشمش باعث افزایش غلظت ترکیبات فنلی این میوه و افزایش خاصیت پیشگیری و درمان سرطان آن می شود. این ترکیبات فنلی شامل اسید کوئینیک،

گالیک، کلروژنیک، کافئیک اسید، کاتچین و اپی کاتچین می باشد. همچنین برخلاف آنچه در نگاه اول به نظر می رسد، کشمش طلایی نسبت به کشمش سنتی مواد

مغذی بیشتری دارد.

زیرا آنتی اکسیدان های گوگردی از ترکیبات مفید انگور محافظت می کنند و اجازه نمی دهند فرآیند خشک شدن این خواص را تحت تاثیر قرار دهد. کشمش صادراتی به

سه روش رایج بسته بندی عرضه عمده و فروش در بسته بندی صادراتی عرضه می شود.

کشمش صادراتی ممتاز چه ویژگی هایی دارد؟

کشمش مرغوب بدون هیچ گونه بو یا طعم غیر طبیعی و همچنین عاری از آفات و شن و ماسه موجود است. کشمش صادراتی مرغوب دارای رطوبت کمتر از 18 درصد

وزن و مقدار انیدرید گوگرد و دود گوگرد کمتر از دو هزارم وزن است.

کیفیت کشمش نیز به کیفیت انگور بستگی دارد. در واقع بهترین نوع کشمش از انگوری صادر می شود که 80 درصد رسیده باشد و رنگ آن تا حد امکان یکنواخت باشد.

یکی دیگر از عوامل مهم در کیفیت کشمش صادراتی، کمتر بودن تعداد کشمش دم کرده، نارس، ریز، له شده و قندی نسبت به تعداد کشمش های سالم به مقدار

مشخص است که ارتباط مستقیمی با روند پاکسازی کشمش دارد.

کشمش ایرانی

کدام شهرهای ایران از نظر تولید کشمش پیشتاز هستند؟

تولید کشمش صادراتی از ارقام مختلف انگور توسط کشاورزان سراسر کشور انجام شده است و این محصول علاوه بر استفاده در پخت و پز، با آجیل نیز مصرف می

شود.

تاکستان
کشمیر
بوئین زهرا
قوچان
ملکان
از نظر تولید بهترین انواع کشمش در کشورمان رتبه های اول را دارند اما بالاترین کیفیت کشمش مربوط به شهرستان ملایر است.

در حال حاضر وضعیت صادرات کشمش در کشور ما چگونه است؟

صادرات کشمش در ایران سابقه ای چند صد ساله دارد و کشور ما از نظر تنوع و تنوع کشمش صادراتی رتبه اول را در جهان دارد. در واقع صادرات پسته، صادرات

کشمش و صادرات خرما بخش عمده ای از صادرات خشکبار ایران را تشکیل می دهند. در حال حاضر بیش از 80 درصد صادرات کشمش در جهان توسط ایران، ترکیه،

آمریکا، یونان و شیلی انجام می شود.

از سوی دیگر، بیشتر کشمش جهان از کشورهای امارات متحده عربی، روسیه، اوکراین، آلمان، مصر، کانادا، پاکستان، ترکیه، اسپانیا و کویت وارد می شود. همچنین

جالب است بدانید که ترکیه و امارات با وجود اینکه جزو کشورهای تولید کننده و صادرکننده کشمش هستند، این کالاها را نیز وارد می کنند.

استرالیا نیز کشمش های ایران را دوباره بسته بندی می کند و سپس با برندهای خود به مناطق دیگر ارسال می کند. اقلیم و شرایط اقلیمی ایران، ایران را به یکی از

رتبه‌های برتر در باغ‌داری به‌ویژه در کشت انگور و کشمش تبدیل کرده است.

آلمان، امارات متحده عربی و استرالیا از واردکنندگان اصلی کشمش ایران و ترکیه، آمریکا و یونان از مهمترین رقبای ایران در صادرات کشمش هستند.