مصرف انجیر از افزایش سریع قند خون در دیابت جلوگیری می کند. اگر انجیر خشک را با کشمش مخلوط کنند و بخورند برای زخم معده مفید است.
به خصوص به دلیل داشتن آهن زیاد برای کم خونی و بیماری های ناشی از کمبود ویتامین ، انجیر تازه در بارداری و کودکان خردسال مفید است.
کسانی که کمبود آهن دارند نیز باید انجیر را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنند.
علاوه بر آهن زیاد، حاوی ویتامین C نیز هست که تاثیر مثبتی بر جذب آهن موجود در انجیر دارد.
بنابراین، به منبع آهن با سرعت جذب بالا تبدیل می شود.
بدن را چاق می کند، در عین حال می تواند جبران کاهش وزن در بیماری ها در دوره های نقاهت را پشتیبانی کند.
برای برونشیت، سرفه و درد سینه مفید است. انجیر تازه با شیر پخته و خورده شود سرماخوردگی و گلودرد را برطرف می کند.
به عنوان خلط آور مقداری ریشه شیرین بیان و انجیر را می جوشانند و صبح و ظهر و عصر یک لیوان چای می نوشند.
در بیماری های سینه اگر با شنبلیله پخته و خورده شود خوب است.
آرام بخش اعصاب خوبی است. به بدن آرامش می دهد. در برابر بواسیر، کورک و زگیل موثر است.
به مقدار زیاد خورده می شود و یک داروی غرایز جنسی موثر است. با خوردن انجیر خشک سلول های بدن انسان تجدید می شود.
این ماده مغذی است که با محتوای بالای پروتئین، ویتامین و مواد معدنی، بازسازی سلول ها را تضمین می کند.
مانند سایر میوه ها، کربوهیدرات و قند بالایی دارد. بنابراین دیابتی ها باید در مصرف آنها احتیاط کنند. به دلیل محتوای بالای آنزیم های پکتین، انجیر اجازه می دهد تا
کلسترول بدون مخلوط شدن با خون حذف شود.
اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 موجود در انجیر خشک در بدن تولید نمی شوند و باید با غذا مصرف شوند.
مشخص شده است که به عنوان یک عامل کاهش دهنده کلسترول نیز مهم است.
فیتوسترول موجود در آن، مسیر کلسترول را که برای سلامت قلب و عروق در غذاهای حیوانی خطرناک است، مسدود می کند و باعث می شود که بدون مخلوط شدن
با خون، از بدن خارج شود.
اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 موجود در انجیر خشک برای عملکرد سالم قلب، مغز و سیستم عصبی ضروری هستند.