سیب زمینی در بازار روز یکی از کالاهای مهم کشاورزی در اندونزی است.
گونه گسترده ای که در اندونزی کشت می شود گرانولا است که تقریباً 90 درصد کل مساحت را شامل می شود.
غده برای سیب زمینی سفره مناسب است نه برای فرآوری. از سوی دیگر، عرضه برای فرآوری غده در اندونزی کمتر از تقاضای آن است.
بنابراین، برای استفاده از واریته گرانولا به عنوان ماده اولیه محصول فرآوری شده، یک درمان جایگزین مورد نیاز است.
برای تولید آرد از این رقم باید پیش تیمارهای مناسبی اعمال شود. هدف این تحقیق بررسی خواص آرد سیب زمینی تحت تاثیر چندین پیش تیمار در طول تولید آرد از رقم سیب زمینی گرانولا است.
نوع غده سیب زمینی Granola از کشاورزان Wonosobo، جاوه مرکزی به عنوان یکی از تولیدکنندگان سیب زمینی در اندونزی به دست آمد.
پیش تیمارها از نوع محلول خیساندن (آب، محلول اسید سیتریک 2 درصد و باکتری اسید لاکتیک 0.1 درصد) و نوع بلانچینگ (بدون بلانچینگ، بلانچ با آب گرم و بلانچینگ با بخار) بود. پارامترهای مشاهده شده محتوای رطوبت، خاکستر، نشاسته، قند احیاکننده و پارامتر رنگ بود.
نتایج نشان میدهد که ترکیب پیش تیمار با استفاده از محلول اسید سیتریک و بلانچینگ با بخار باعث خواص بهتر آرد در میان سایر موارد، بهویژه در پارامتر رنگ روشنایی آرد میشود.
رنگ آرد سیب زمینی از واریته گرانولا زرد است که رنگ روشن آن برای مصرف کنندگان جالب تر است.
علاوه بر این، میزان قندهای کاهنده آرد از این تیمار کمتر از شاهد است، اما یک نتیجه عیب نیز از این تیمار حاصل می شود که کاهش نشاسته آرد است.
تحقیقات بیشتری برای بهبود خواص آرد برای مطابقت با استاندارد اندونزی مورد نیاز است.
در تحقیق حاضر برخی از خواص مکانیکی و فیزیکی دو رقم صنعتی غده سیب زمینی که نقش برجسته ای در فرآیند جداسازی مکانیزه از کلوخه و سنگ دارند مورد بررسی قرار گرفت.
این ویژگی ها شامل ابعاد فیزیکی، جرم، حجم، کروییت، مساحت سطح، چگالی، مناطق پیش بینی شده و مدول یانگ است.
علاوه بر این، ضریب استاتیک اصطکاک و مقاومت غلتشی برای غده ها بر روی پنج ماده سطحی تعیین شد.
اندازه غده بر خواص فیزیکی و مکانیکی غده تأثیر مثبت داشت.
خواص اصطکاکی غده ها تحت تأثیر اندازه غده، نوع سطح و برهمکنش بین آنها قرار گرفت.
نتایج نشان داد که بیشتر خصوصیات ظاهری واریته سانته بیشتر از واریته مارفونا بود.
ضریب اصطکاک استاتیک برای غده ها روی سطح چوب حداکثر و حداقل مقدار روی یک ورق گالوانیزه بود، اما برای مقاومت غلتشی غده، نتایج معکوس شد.
نتایج پیشنهاد می کند که جداسازی خودکار غده های سیب زمینی از ناخالصی ها با استفاده از خواص محصول امکان پذیر است.